Adatok rendezése tartományban vagy táblázatban - Excel

Tartomány opciók, Adatok rendezése tartományban vagy táblázatban

Jelölje ki a rendezni kívánt oszlop egyik celláját.

Az Adatok lap Rendezés és szűrés csoportjában hajtsa végre az alábbi műveletek valamelyikét: Az adatok növekvő sorrendbe való gyorsrendezéséhez kattintson a Rendezés A—Z gombra. Az adatok csökkenő sorrendbe való gyorsrendezéséhez kattintson a Rendezés A—Z gombra.

Megjegyzések: Lehetséges problémák Ügyeljen arra, hogy minden adatot szövegként tároljon a rendszer    Ha a rendezni kívánt oszlop számként tárolt számokat és szövegként tárolt számokat tartalmaz, az összes adatot vagy számként, vagy szövegként kell formázni. Ellenkező esetben az alkalmazás a számként tárolt számokat a szövegként tárolt számok elé helyezi.

  1. Частота издаваемых ею звуков значительно возросла и пришла в соответствие с диапазоном нормальной речи.
  2. Típusú opciók táblázat

Törölje az összes kezdő szóközt:    Előfordulhat, hogy az Excelbe más alkalmazásból importált adatok előtt kezdő szóközök találhatók. Az adatok rendezése előtt törölje a kezdő szóközöket. Az Adatok lap Rendezés és szűrés csoportjában hajtsa végre az alábbi műveletek valamelyikét: A legkisebbtől a legnagyobb felé történő rendezéshez kattintson a Rendezés méret szerint növekvő gombra.

tartomány opciók

A legnagyobbtól a legkisebb felé történő tartomány opciók kattintson a Rendezés méret szerint csökkenő gombra. Megjegyzések: Lehetséges probléma Ügyeljen arra, hogy minden szám számként legyen tárolva    Ha nem a várt eredményt kapja, lehet, hogy az oszlop tartalmaz szám helyett szövegként tárolt számokat. Az alkalmazás szövegként tárolja például az egyes könyvviteli rendszerekből importált negatív tartomány opciók az aposztróffal ' kezdődő számokat. További információt a Szövegként formázott számok javítása számformátum alkalmazásával című témakörben találhat.

Az Adatok lap Rendezés és szűrés csoportjában hajtsa végre az alábbi műveletek valamelyikét: A korábbiaktól az újabb dátumok felé történő rendezéshez kattintson a Rendezés tartomány opciók legrégebbitől a legújabbig gombra. A későbbiektől a korábbi dátumok vagy időpontok felé történő rendezéshez kattintson a Rendezés a legújabbtól a legrégebbiig gombra. Megjegyzések: Lehetséges probléma Ügyeljen arra, hogy a dátumok és időpontok dátum, illetve idő formátumúak tartomány opciók Ha nem a várt eredményt kapja, lehet, hogy az oszlop tartalmaz nem dátumként, illetve időként, hanem szövegként tárolt dátumokat, illetve időpontokat.

tartomány opciók

A megfelelő rendezéshez az oszlopban szereplő összes dátumnak és időpontnak dátum, illetve idő formátumúnak kell lennie. Ha az Excel nem ismeri fel egy adat dátum vagy idő jellegét, azt szövegformátumúként tárolja.

  • A bitcoin kereskedői vélemények valósak
  • Он подумал также об Алистре.
  • Если вы покажете мне, какова же она, ваша земля.
  • Irodalom a lehetőségekről

További tudnivalók a Szövegként tárolt dátumok dátummá alakítása című témakörben találhatók. Ha a hét napjai szerint szeretne adatokat rendezni, a cellákat úgy kell tartomány opciók, hogy a hét napjait mutassák.

Ha a dátumtól függetlenül szeretné rendezni az adatokat a hét napjai szerint, alakítsa őket szöveggé a SZÖVEG függvénnyel. További információt a Dátumok megjelenítése a hét napjaiként című témakörben találhat.

tartomány opciók

Rendezés több oszlop vagy sor szerint Előfordulhat, hogy több oszlop vagy sor szerint szeretné rendezni az adatokat, vagyis az egyik sorban vagy oszlopban lévő azonos érték szerint szeretné csoportosítani az adatokat, majd a korábbi csoportosítás szerint azonos értékű adatokat tartomány opciók másik oszlopban található értékek alapján szeretné sorba rendezni.

Ha például két oszlopa van, a Részleg és az Alkalmazott oszlop, először a Részleg oszlop szerint rendezi az adatokat hogy az ugyanazon részlegnél dolgozó alkalmazottak egy csoportba kerüljenekmajd név szerint hogy az egyes részlegeken belül a nevek betűrendben legyenek.

Adatok rendezése tartományban vagy táblázatban - Excel

Legfeljebb 64 oszlop szerint rendezheti az adatokat. Megjegyzés: Jobb eredmények eléréséhez a rendezendő cellatartománynak tartalmaznia kell az oszlopfejléceket. Jelöljön ki egy cellát az adattartományban. Az Adatok lap Rendezés és szűrés csoportjában kattintson a Rendezés gombra. A Rendezés párbeszédpanel Oszlop csoportjának Rendezés területén jelölje ki az elsőként rendezni kívánt oszlopot. A Rendezés alapja csoportban jelölje ki a rendezési típust.

További segítségre van szüksége?

Az alábbi lehetőségek közül választhat: Szöveg, szám, illetve dátum vagy időpont szerinti rendezéshez válassza az Értékek lehetőséget. Formátum szerinti rendezéshez válassza a Cella színe, a Betűszín vagy a Cellaikon lehetőséget. A Sorrend csoportban válassza ki a rendezés kívánt módját. Az alábbi lehetőségek közül választhat: Szövegértékek esetében válassza az A—Z vagy a Z—A lehetőséget.

Számértékek esetében tartomány opciók A legkisebbtől a legnagyobbig vagy Tartomány opciók legnagyobbtól a legkisebbig lehetőséget.

Dátum- és időértékek esetében válassza A legrégibbtől a legújabbig vagy A legújabbtól a legrégibbig lehetőséget. Ha egyéni lista szerint szeretné rendezni az adatokat, válassza olyan webhelyek, ahol gyorsan lehet pénzt keresni Egyéni lista lehetőséget.

  • Tárolható-e bitcoin
  • Джезерак послушно последовал за Ярланом Зеем внутрь здания; сознание его, подобно губке, с готовностью впитывало все .
  • Терялся в догадках Элвин.
  • Bináris opció 30 másodpercig

További oszlop hozzáadásával történő rendezéshez kattintson az Újabb szint gombra, majd ismételje meg a 3—5. Egy oszlopra vonatkozó rendezési szabály másolásához kattintson a Szint másolása gombra.

tartomány opciók

Ha törölni szeretne egy rendezéshez használt oszlopot, jelölje ki a bejegyzést, és koppintson a Szint törlése gombra. Megjegyzés: Legalább egy bejegyzésnek maradnia kell a listában. Az oszlopokra vonatkozó rendezés sorrendjének módosításához jelöljön ki egy bejegyzést, majd a Beállítások gomb melletti Fel és Le nyíllal módosítsa a sorrendet.

A listában feljebb lévő bejegyzéseket a program a listában lejjebb lévők elé rendezi. Ha egy cellatartomány vagy táblázatoszlop celláinak vagy betűinek színét manuálisan vagy feltételes formázással adta meg, ezen színek alapján rendezheti is az adatokat. Lehetősége van feltételes formázással létrehozott ikonkészlet szerinti rendezésre is.

A Rendezés párbeszédpanel Oszlop csoportjának Rendezés területén jelölje ki a rendezni kívánt oszlopot.

tartomány opciók

A Rendezés alapja csoportban jelölje ki a Cella színe, a Betűszín vagy a Cellaikon lehetőséget. Kattintson a Sorrend csoportban a gomb melletti nyílra, és a formátum típusától függően válasszon ki egy tartomány opciók vagy betűszínt, illetve cellaikont.

Ezután jelölje ki a rendezés kívánt módját. Az alábbi lehetőségek közül választhat: A cellaszínnek, betűszínnek vagy ikonnak az oszlop tartomány opciók történő rendezéséhez válassza a Felül, illetve a sor bal oldalára történő rendezéséhez a Bal oldalon lehetőséget.

A cellaszínnek, betűszínnek vagy ikonnak az oszlop aljára történő rendezéséhez válassza az Alul, illetve a sor jobb oldalára történő rendezéséhez a Jobb oldalon lehetőséget.

Megjegyzés: Nincs beállítva alapértelmezés szerinti cellaszín- betűszín vagy ikonsorrend, ezért minden rendezési művelet során meg kell adni a kívánt sorrendet. További cellaszín, betűszín vagy ikon megadásához kattintson az Újabb szint gombra, majd ismételje meg a 3—5.

Az Azután mezőben válassza az előzővel megegyező oszlopot, a Sorrend csoportban pedig az előzővel megegyező sorrendet. Ismételje meg a lépéseket a rendezéshez használni kívánt minden további cellaszín, betűszín vagy ikon beállításához.

Szűrés egyéni lista szerint A rendezés sorrendjeként egyénileg megadott listát is használhat. Az oszlopok tartalmazhatnak a rendezés alapjául szolgáló értékeket, például Hatalmas, Közepes, Apró. Hogyan lehet úgy rendezni, hogy az Apró értéket tartalmazó sorok kerüljenek előre, őket kövessék a Közepes, végül a Hatalmas értéket tartalmazók?

Ezeket az információkat a program egy a világot átszövő szerver hálózattól kapja. Ezek az információk úgynevezett "erőforrás bejegyzésekben" recource records vannak tárolva, melyek hierarchikusan szervezett "zónákba" tartoznak. Alapértelmezésben, a program egyszerűen átváltja a host neveket Internet címekre és vissza. Tartomány opciók -t, -a és -v opciókkal lekérdezhetünk bármilyen információt a tartománynevekről amelyek a tartománynév rendszerbe domain name system be vannak jegyezve. A kiírt információ a megfelelő erőforrás bejegyzés különböző mezőiből áll.

Ha egyéni listát készít, megoldhatja a problémát. Ha szükséges, hozzon létre egy egyéni listát: Írja be egy cellatartományba a rendezés alapjául szolgáló értékeket, felülről lefelé a kívánt sorrendben. Például: Jelölje ki az imént kitöltött cellákat. A fenti példa szerint az A1:A3 cellákat jelölje ki.