Új év, új lehetőség: most kell belevágni a K+F projektek tervezésébe! - designaward.hu

Új lehetőség, Hamarosan műsoron

Emberismeret 1 Belekapaszkodunk a bináris ítéletek adta kényelmes biztonságba, hogy megmutassuk a külvilágnak, milyen emberek vagyunk: pirosak vagy kékek, baloldaliak vagy jobboldaliak, hívők vagy istentagadók.

Saját magunkat csapjuk be, amikor két lehetőség közül választva határozzuk meg önmagunkat, pedig a valóságban sokkal több árnyalatból áll össze a teljes színskála.

új lehetőség

Önismeret 0 Csak egy lépés, és simán vége lenne a világnak. De ez nem öngyilkos gondolat, ez csak egy lehetőség, amit illik számba venni a forgalmas utaknál.

Új Lehetőség Centrum - Webuni

Mindennapok 1 A technológia fejlődési folyamatának van egy belső logikája, melyben felfedezést felfedezés követ: egyik következik a másikból, több különböző lehetőségből következik egy újabb, szintetizált lehetőség, így halad előre a technika.

Ebben a folyamatban egyre kevesebb szerepet játszanak az emberi értékek avagy a biológiai, ökológiai rendszerek igényei.

új lehetőség

Fejlődés 0 Új lehetőség a döntésnek időt, teret, és persze a megérzéseimre is figyelek. De hagyok a sors kezének is lehetőséget, hogy belenyúlhasson a dolgokba.

új lehetőség

Sors 1 A szerencse szeszélyes, a nyerési lehetőség bizonytalan, játszani mégis jobb, mint új lehetőség játékról lemondva megelégedni az üres semmivel. Játék 0 Az igazi szerelmi történetek befejezetlenek.

új lehetőség

Ha az ember tudni akarja, mi következik az "ásó-kapa-nagyharang" után, a tökéletes társ oldalán, akkor nincs más lehetőség, mint hogy saját maga megélje a dolgot.

Igaz szerelem 1 A technikai fejlődésre ugyanazok a törvények érvényesek, mint a biológiaira: számos különféle lehetőséget próbál végig mindkettő, és csupán az eredmény dönti el végérvényesen, melyek a járható és tovább vezető utak.

új lehetőség

Egyesek ezt az analógiát a biológiai és technikai fejlődés között odáig viszik, hogy úgyszólván minden mozzanatnak a megfelelőjét megtalálni vélik a másik vonalon, így például azt állítják, hogy a dinoszauruszok a nagyvárosok megfelelői - mindkettő megalomán kísérlet, mely szükségszerűen kudarchoz vezetett.