Határidős termékek - Bet site

Határidős opciók

Tartalom

  A piac határidős szegmense minden vérbeli befektető fantáziáját megmozgatja, hiszen az azonnali piachoz képest sokkal kisebb forrást mozgósítva lehet azonos méretű pozícióra szert tenni, vagyis fő előnye a tőkeáttétel. További előny, hogy lehetőség van eladási pozíciót napon túl is nyitva tartani bemutató számla 1000 tőkeáttétellelvagyis olyan instrumentumot értékesíteni, ami jelenleg nincs is a birtokunkban szemben az azonnali piaccal, ahol erre nincs lehetőség.

  határidős opciók

  Egy határidős ügylet tehát mindig jövőbeli időpontra szól, egyszerűen egy termék jövőbeni árfolyamára vonatkozó spekuláció, ahol minden teljesítés is a jövőbeni időpontban esedékes, tehát most nem szükséges kifizetnünk a vételárat, illetve rendelkezésre bocsátanunk az eladott "jószágot", csak a pozíciónál jóval kisebb fedezetet kell képeznünk.

  A határidős ügylet lényege tehát, hogy a felek az üzletkötéskor egy jövőben teljesítendő ügylet feltételeiben állapodnak meg, olyan terméket is el lehet adni, amely ténylegesen nincs birtokunkban, illetve olyan határidős opciók is kötnek vételi szerződést, határidős opciók ténylegesen nem akar megszerezni a határidős opciók fél vagyis most spekulációs célból veszi meg, de még lejárat előtt eladja.

  Határidős opciók a BUX határidős instrumentumok kifutásáról, elszámolásáról Mit is jelent egy opciós ügylet?

  határidős opciók

  Az opciós ügylet vásárlója, vagyis jogosultja jogot szerez arra, hogy adott pénzügyi terméket meghatározott időpontban vagy időpontig megvásároljon az opció kiírójától, vagy eladjon az opció kiírójának. Az opció kiírója az opció eladója, aki ezáltal kötelezi magát, hogy eladja a jogosultnak, vagy megvegye a jogosulttól az adott pénzügyi terméket.

  határidős opciók

  Az opció kiírója a kötelezettséget és az azzal járó kockázatot opciós díjért vállalja, ez az opció ára. Az opció lehívásakor fizetendő vagy kapott ár a lehívási árfolyam, a "strike price.