Iratkozz fel a CryptoFalka heti hírlevelére:

Bitcoin statisztika. Statisztika: hány ember rendelkezik bitcoinnal

Bitcoin árfolyam (BTC=X)

Ők 5 felnőttet kérdeztek meg. Kik használják a bitcoint?

bitcoin statisztika

A lakosság mely része használja többet bitcoin statisztika virtuális pénzeket. Férfiak vagy nők? Az X generáció tagjai vagy a fiatalabbak?

bitcoin statisztika

A felmérések eredményeiből ezekre is fény derül. A három felmérés eredményeinek összevonásával kaptuk a következő adatokat.

A férfiak többet fektetnek be kriptovalutákba mint a nők.

bitcoin statisztika

A milleniumi generációt jobban érdekli a virtuális valuta mint az X generáció tagjait. Jelenleg többen vannak azok akik fontolgatják a befektetést mint azok akik már rendelkeznek kriptovalutával.

Most pedig nézzük bitcoin statisztika a nemek és a generációk közötti eloszlásokat aszerint hogy kik rendelkeznek kriptovalutával. Ezek után nézzük meg miről árulkodik a globális statisztika.

Az eredmények fényében ők arról számoltak be hogy világszerte 2,9 és 5,8 millió között van az aktív virtuális pénztárcák felhasználóinak száma.

bitcoin statisztika

Ha az inaktív felhasználókat is figyelembe vesszük akkor: Világszerte több mint 22 millió Bitcoin pénztárcát hoztak létre.

A Coinbase a világ vezető kriptovaluta váltója, 13 millió felhasználóval rendelkezik. A blockchain. A tanulmány több mint vállalat adatait vette figyelembe.

Ezek a cégek 38 országban találhatók és a világ blokklánc-iparának bitcoin statisztika százalékát foglalják el.

bitcoin statisztika

Nézzük a globális adatokat: 22 millió bitcoin pénztárca Ahogy a fentiekben már említettük több pénztárca is tartozhat ugyanahhoz a személyhez vagyis sokan egyidejűleg több ilyennel is rendelkeznek. Miért kell több pénztárca?

Crypto Statisztika

Ennek különféle okai vannak. Ugyanakkor van akik a különböző tevékenységekhez külön pénztárcát tartanak egyet az online vásárláshoz, egyet a bitcoin tárolására, online fizetések fogadására stb. Akkor hány amerikainak is van bitcoinja? A felmérésekből tudjuk hogy bitcoin statisztika a lakosság 5 százaléka rendelkezik valamilyen virtuális valutával.

Függetlenül attól hogy a kérdezésbe nem vonták be a teljes amerikai lakosságot, kijelenthetjük hogy 16 millió állampolgárnak van valamilyen kriptopénz a birtokában. Mi a helyzet a világ többi részén Bitcoin statisztika világ országaiban növekvő tendenciát mutat a bitcoin használata.

Statisztika: hány ember rendelkezik bitcoinnal

A kriptopénz  használók bázisa Dél-Amerikában növekszik a leggyorsabban. Közülük is Venezuela, Brazília bitcoin statisztika Kolumbia vezeti a listát. Afrika a másik kontinens ahol gyorsan növekszik a népszerűsége.

bitcoin statisztika

Itt a listavezetők Dél Afrika, Ghána és Nigéria. Egy es tanulmány szerint január és november között az eToro új bitcoin-felhasználóinak száma százalékkal nőtt ugyanezen időszakához viszonyítva. Statisztika szerint még van hova fejlődni A bitcoin egy olyan erőt képvisel amivel számolni kell függetlenül attól hogy még hosszú utat kell megtennie.

Egyes szolgáltatók lehetővé teszik kereskedők számára bitcoin elfogadását olyan módon, hogy a kereskedő azonnal dollárban vagy egyéb szokásos devizában kapja meg a bevételt.

Nézzük az adatokat itt is: A PayPal millió felhasználóval büszkélkedhet, akik összesen 35,7 millió dollárnyi összeget tartanak a számlájukon. A Visa felhasználóinak száma meghaladja az egymilliárdot is. Ha ezekkel a számokkal összehasonlítjuk a bitcoin 2,9 és 5,8 jövedelem internetes befektetés közötti felhasználói bázisát, láthatjuk hogy még hosszú út áll előtte.

Kétségtelen az is hogy már eddig is hatalmas előrelépést könyvelhet el a bitcoin, azonban az eddigi fizetési módokhoz képest még fejlődnie kell.