Opció Trader használati utasítás

Opciós nyereségszámítás, Opció Trader használati utasítás - PDF Ingyenes letöltés

Tartalom

  opciós nyereségszámítás

  Ezt csak néhány gondolattal egészíteném ki. Előny: 1.

  A stoppot egy tüske kiszedheti, egy piaci anomália esetén az ár átugorhatja, az opciós jog viszont lejáratkor minden esetben érvényesíthető.

  Opciókból nagy valószínűségű iránymentes stratégia építhető fel.

  opciós nyereségszámítás

  Relatíve kevés monitor előtt töltött időt igényel, inkább felügyelni kell, mint folyamatosan menedzselni. Hátrány: 1.

  opciós nyereségszámítás

  Az opciók adott időszakra vonatkoznak. Ha a megcélzott opciós nyereségszámítás ez idő alatt nem következik be, akkor a kifizetett opciós prémium elértéktelenedik.

  opciós nyereségszámítás

  Értéke függ a hátralévő időtől, az ár strike-tól való távolságától, a várt volatilitás mértékétől. Szélsőséges esetben a jó irányú elmozdulás ellenére a pozíció akár pillanatnyilag veszteséges is lehet!

  A margin terhelés dinamikusan változik az ügylet ideje alatt. Az opció tőkeáttételes termék, melyet viszonylag alacsony fedezettel be lehet kötni.

  opciós nyereségszámítás

  Short pozíció esetén ez ugyanakkor azt jelenti, hogy amikor nő annak valószínűsége, hogy a termék ITM-ben jár le lehívásra kerül a margin mértéke rohamosan közelít a készpénzes elszámolású alaptermék tőkeigényéhez.

  Ha nincs meg ehhez a fedezet a számlán a pozíció kényszerzárásra kerül.

  opciós nyereségszámítás

  Ez természetesen lehetséges, de fontos megjegyezni hogy ez csak a kockáztatott tőkére vetítve igaz, másrészt éppen azért lehetséges mert a távoli árszint elérésének opciós nyereségszámítás alacsony a valószínűsége, hogy hosszútávon ebből nyereséges stratégiát kovácsolni meglehetősen nehéz.