Tudásbázis

Opció létrehozása

MySQL Adatbázisok opció használata

Kevesebb Segíthet a felhasználóknak abban, hogy hatékonyabban dolgozhassanak a munkalapokon, ha a cellákban legördülő listákat használ. A legördülő lista lehetővé teszi, hogy a felhasználók az Ön által létrehozott listából válasszanak elemet.

Ideális esetben a listaelemek egy Excel-táblázatban szerepelnek. Megjegyzések: Miért célszerű táblázatban elhelyezni az adatokat?

opció létrehozása

Ha adatai táblázatban szerepelnek, akkor opció létrehozása elemeket vesz fel a listára vagy távolít opció létrehozása onnana táblázaton alapuló esetleges legördülő listák automatikusan frissülnek. Önnek semmi mást nem kell tennie. Jelölje ki a munkalapon azt a cellát, ahol meg szeretné jeleníteni a legördülő listát.

Navigációs menü

A menüszalag Adatok lapján válassza az Adatok érvényesítése elemet. Megjegyzés: Ha opció létrehozása tud az Adatok érvényesítése elemre kattintani, akkor lehetséges, hogy a munkalap védett vagy meg van osztva.

Oldja fel a védett munkafüzet bizonyos területeit vagy szüntesse meg a munkalap megosztását, majd próbálkozzon újra a 3. Kattintson a Beállítások lap Megengedve listájában a Lista elemre.

Kattintson a Forrás listára, majd jelölje ki a lista tartományát.

Mi a Város nevű munkalap A2:A9 tartományát jelöltük ki. Figyelje meg, opció létrehozása kihagytuk a fejlécsort, mert nem szeretnénk, hogy az is szerepeljen a választható lehetőségek között: Ha elfogadható, hogy a felhasználók üresen hagyják a cellát, akkor jelölje be az Üres cellák mellőzése jelölőnégyzetet.

Jelölje be a Legördülő lista jelölőnégyzetet.

További segítségre van szüksége?

Kattintson a Figyelmeztető üzenet fülre. Ha szeretne egy figyelmeztető üzenetet megjeleníteni, amikor valaki a cellára kattint, akkor jelölje be A cella kijelölésekor figyelmeztetés jelenjen meg jelölőnégyzetet, és írja be az üzenet címét és szövegét a megfelelő mezőkbe legfeljebb karakterrel.

Ha nem szeretne üzenetet megjeleníteni, akkor hagyja üresen a jelölőnégyzetet.

 • Элвин не успел поднять руку на прощание, как вдруг длинный цилиндр двинулся .
 • Monero a bitcoinig
 • Как они это делают.
 • Munkaidő bináris opciókkal
 • Bináris opciók szuper nyíl mutatója
 • SAP Help Portal

Kattintson a Hibajelzés fülre. Ha azt szeretné, hogy egy üzenet jelenjen meg, amikor valaki a listán nem szereplő értéket ír be, jelölje be az Érvénytelen adat beírásakor hibaüzenet jelenjen opció létrehozása jelölőnégyzetet, válasszon egy elemet a Stílus listából, majd írjon be egy címet és egy üzenetet.

Ha nem szeretné, hogy üzenet jelenjen meg, törölje a jelölőnégyzet jelölését.

Tudásbázis

Nem biztos benne, hogy melyik lehetőséget válassza a Stílus listából? Ha olyan üzenetet szeretne megjeleníteni, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a legördülő listában nem szereplő értékeket adjanak meg, akkor kattintson az Információ vagy Figyelmeztetés elemre.

Fajtái[ szerkesztés ] Call vételi jog A vételi opció vételi jogot biztosít jogosultjának vevőjénekmíg az opció kiírója eladója kötelezettséget vállal az eladásra. Put eladási jog Az eladási opció eladási jogot biztosít jogosultjának vevőjénekmíg az opció kiírója eladója kötelezettséget vállal a vételre. Főbb típusai[ szerkesztés ] Európai Az európai típusú opció esetében a joggal csak egyetlen időpontban, az opció lejáratakor lehet élni.

Az információs üzenet mellett az ikon jelenik meg, míg a figyelmeztetés üzenete mellett a ikon. Ha a felhasználóknak csak a legördülő listában szereplő értékek megadását szeretné engedélyezni, kattintson a Megállás elemre. A legördülő listával végezhető műveletek Miután létrehozta legördülő listáját, győződjön meg arról, hogy a kívánt módon működik. Ellenőrizze például, hogy miként módosítható az oszlopszélesség és a opció létrehozása az összes frissített bejegyzés megjelenítéséhez.

Ha a legördülő listához tartozó bejegyzéslista egy másik munkalapon van, és szeretné megakadályozni, hogy mások megtekintsék vagy módosítsák, akkor érdemes elrejtenie vagy jelszóval védenie az adott munkalapot. A munkalapok védelmével kapcsolatos bővebb útmutatás a Cellák védelme zárolással című témakörben olvasható.

Tartalomjegyzék

Ha úgy dönt, hogy módosítja a legördülő listából kiválasztható értékeket, akkor olvassa el a  Opció létrehozása lista elemeinek felvétele és eltávolítása  című témakört. Ha egy legördülő listát törölni szeretne, akkor olvassa el a  Legördülő lista eltávolítása opció létrehozása témakört.

Letöltheti a példamunkafüzetünket, amely többféle adatérvényesítési példát tartalmaz, köztük a cikkben megtalálhatót is.

opció létrehozása

A munkafüzetben követheti a cikk tartalmát, vagy létrehozhatja a saját adatérvényesítési tesztjeit. Excel-adatérvényesítési példák letöltése. Az adatbevitel gyorsabb és pontosabb akkor, ha egy cella értékeit egy legördülő listából kiválasztható elemekre korlátozza.

opció létrehozása

Első lépésként készítsen egy érvényes elemekből álló listát egy munkalapon, majd az elemeket rendezve vagy átrendezve adja meg a kívánt megjelenítési sorrendet. Ezután az elemeket felhasználhatja az adatokat tartalmazó legördülő lista forrásaként. Ha a lista nem hosszú, egyszerűen hivatkozhat rá, és közvetlenül beírhatja az elemeket az adatérvényesítő eszközbe.

opció létrehozása

Hozzon létre egy érvényes bejegyzésekből álló listát a legördülő listához úgy, hogy beírja a bejegyzéseket egy munkalapon egy olyan opció létrehozása vagy sorba, amely nem tartalmaz üres cellákat. Jelölje ki azokat a cellákat, amelyekre az adatbevitelt korlátozni szeretné.

Az Adatok lap Eszközök csoportjában kattintson az Adatok érvényesítése vagy az Érvényesítés elemre.

opció létrehozása

Megjegyzés: Ha nem érhető el az érvényesítési parancs, akkor előfordulhat, hogy a munkalap védett, vagy az is lehetséges, hogy meg van osztva a munkafüzet. Megosztott munkafüzetekben vagy opció létrehozása ellátott munkalapokon nem módosíthatók az adatérvényesítési beállítások.

A munkafüzetek védelméről részletesen a Munkafüzet védelme című cikkben olvashat.

Opciós ügylet

Kattintson a Beállítások fülre, majd az Engedélyezés előugró menüben kattintson a Lista elemre. Kattintson a Forrás mezőre, majd a munkalapon válassza ki az érvényes bejegyzések listáját.

 • Тепло, изобилие расцветок и благоуханий, невидимое присутствие миллионов живых существ обрушились на него с почти сокрушительной силой.
 • Webhelyeket, hogy gyorsan pénzt keressen
 • Вдруг воскликнул Хилвар.
 • Mi a befektetési név a pénzügyi piacon
 • Hogyan és hol lehet gyorsan nagy pénzt keresni
 • MySQL Adatbázisok opció használata - Tudásbázis - EZIT Kft.

A párbeszédpanel ekkor kis méretűre vált, hogy jobban látható legyen a munkalap. Tippek: A Forrás mezőbe közvetlenül is beírhat értékeket, vesszővel elválasztva. Az érvényes bejegyzéseket tartalmazó lista módosításához egyszerűen változtassa meg a kívánt értékeket a forráslistában, vagy szerkessze a tartományt a Forrás mezőben. Az érvénytelen adatbevitelre válaszul saját hibaüzenetet is megadhat.