Tartalomjegyzék

Millió bitcoin. Általános jellemzők

Minden kriptós által jól ismert tény, hogy a bitcoin nem egy végtelen kriptovaluta. Ugyanis amíg a tradicionális fiatpénzekből bármikor nyomtathat a központi bank újabb és újabb bankjegyeket, addig a bitcoinból mindössze egy szigorúan meghatározott mennyiség bányászható: 21 millió bitcoin, hogy pontosak legyünk.

millió bitcoin

Na, de tudjátok azt, hogy miért pont 21 millió bitcoin a határ? Most elmeséljük.

millió bitcoin

Vagyis legalábbis elmeséljük a teóriákat — a pontos választ ugyanis csak maga Satoshi tudná megmondani. Ő pedig valami furcsa okból kifolyólag nem akart válaszolni a kérdésünkre. Ha már egy elő meghatározott számról beszélünk, millió bitcoin miért nem választott valami kerek egészet Satoshi?

millió bitcoin

Minden megmagyarázható számokkal növekedési lehetőség az a 21 millió bitcoin is Nos, az egyik elmélet szerint minden megmagyarázható matematikailag. A fejlesztők által kedvelt Stackexchange egyik fórumán megosztott bejegyzés alapján ugyanis könnyedén levezethető, hogy miért éppen a 21 milliós határnál kötött ki a Bitcoin ősatyja.

Video - Why a Currency Devaluation is Likely with Lyn Alden

Mások azonban úgy gondolják, hogy ez mindössze azt határozza meg, hogy az előre megadott paraméterek alapján azaz pl. Millió bitcoin azt jelentené, hogy ha ezeket a paraméterek megváltoztatjuk, akkor más végösszeg jön ki — Satoshi viszont valószínűleg okkal adta millió bitcoin ezeket és okkal használta végül ezt a végső határt is. Aztán persze vannak más elméletek is, amik már kevésbé matematikaiak.

millió bitcoin

Satoshi, a ping-pong zseni Egy felhasználó szerint például Satoshi nagy ping-pong kedvelő volt és ezért döntött emellett — hiszen a ping-pong meccsen is 21 pont kell a győzelemhez. Egy másik ember szerint Satoshi ezni szeretett, és ezért kötött ki emellett.

millió bitcoin

Hogy komolyan matematikai számolások voltak a döntése mögött, vagy éppen csak random módon rábökött egy számra — ezt jelen állás szerint lehet, hogy sosem fogjuk megtudni.

Ha azonban valakinek van egy új elmélete, azt mindig szívesen fogadjuk, osszátok meg a kommentekben vagy írjátok meg a közösségi oldalaink egyikén!

millió bitcoin