Az egészségügyi oldalak látogatottsága is nagyot ugrott

Kereskedelmi híroldal, Nemzetközi kereskedelem

Bodoky Tamás : A hírportál mint tömegmédium Tanulmányomban új tömegmédiumként definiálom az internetes hírportálokat, áttekintem a két vezető, ma már az országos nyomtatott sajtóval vetélkedő olvasottságú magyar nyelvű internetes hírportál — az Index.

a legeredményesebb jövedelem a hálózaton internetes jövedelemtörvény

Statisztikai adatokkal bizonyítom, hogy növekedési ütemük egyedülállóan magas a magyar médiapiacon, és kitérek működésük üzleti és jogi aspektusaira is. Új disztribúciós csatorna vagy új médium?

A tömegmédia kifejezéssel a társadalom szinte minden tagját kisebb-nagyobb mértékben elérő és érintő, kereskedelmi híroldal hatókörű kommunikációs eszközt jellemzi a szakirodalom McQuail, Ez számos olyan, ma már közkeletű és ismert médiumra magától értetődően vonatkozik, mint a könyv, a hírlap, a film, a rádió, a televízió vagy a zenehordozók.

Az internetes hírportál kereskedelmi híroldal tömegmédium azonban a kommunikációelméletben még nem nyert polgárjogot: Denis McQuail szerint noha az internet sajátos technológiával, felhasználási móddal, tartalom- és szolgáltatáskörrel és önálló arculattal rendelkező médium, a tömegkommunikáció eszközeként marginális a szerepe. Mások szerint az internet nyilvános teret jelent, ám még kereskedelmi híroldal alkot nyilvános szférát, mert reprezentatív jellegét csökkentik az információhoz való hozzáférés és a digitális írástudás terén jelentkező egyenlőtlenségek Papacharissi, A tömegkommunikáció-kutatás nem kereskedelmi híroldal az internettel nem foglalkozik eleget; ebből a szempontból a számítógép közvetítette kommunikáció más területei is feltáratlanok, mert a hagyományosabb médiaformákra — elsősorban a nyomtatott és az elektronikus sajtóra — jobban illenek a tömegkommunikációs elméletek, modellek és kutatási témák.

Nemzetközi kereskedelem | EPP Group in the European Parliament

Álláspontom szerint azonban az internetes kommunikáció a való világ-belihez hasonlóan strukturált nyilvánosság, és az elmúlt néhány évben létrejött egy olyan szegmense — a hírportál —, amely klasszikus tömegmédiumként viselkedik, ezért alkalmazhatók és alkalmazandók is rá a tömegkommunikáció elméleti keretei.

A hírportál definíciója nem egyszerű, mert meglehetősen új keletű jelenségről van szó. A portálok olyan weboldalak, amelyek az internet információ- és szolgáltatásdzsungelében való eligazodást próbálják megkönnyíteni azáltal, hogy számos különböző témájú és funkciójú elemet tesznek elérhetővé kereskedelmi híroldal nyitóoldalukról. A portáloknak számos változatuk van: a horizontális portál általános felhasználói célokat szolgál: internetkeresőt, híreket, e-mailt, on-line vásárlási lehetőséget, beszélgetőfórumot, webtárhelyet, hány satoshi van egy bitcoinban szolgáltatásokat kínál egy helyen.

A vertikális portál meghatározott témakörre — például a gazdaságra — szűkítve teszi ugyanezt.

Hiába fenyegettek lövetéssel, megint tízezrek vonultak utcára Minszkben

A vállalati portál csoportmunkát tesz lehetővé, és személyre szabott hozzáférési lehetőséget kínál a cég belső és külső információforrásaihoz. A hírportál folyamatos hírszolgáltatást kínál, és mivel ez a szolgáltatás az egyik legalkalmasabb módszer a felhasználók egy-egy portál iránti folyamatos érdeklődésének fenntartására, a leglátogatottabb horizontális portálok egy része egyben hírportál is, mert hírfolyamot kínál a nyitóoldalán.

A nagy hírportálok önálló szerkesztőséggel, napi 24 órában, heti hét napon keresztül dolgoznak, és kereskedelmi híroldal azonnali megjelenési lehetőséget kihasználva percrekészen közvetítik saját kereskedelmi híroldal, valamint a hírügynökségek és más orgánumok híreit.

A hagyományos nyomtatott újságokkal és kereskedelmi híroldal médiumokkal kialakított partnerségük eredményeképpen számos, eredetileg más csatornára szánt, webre igazított tartalomhoz is hozzáférhetünk rajtuk keresztül.

Néhány hírportál — köztük a két leglátogatottabb magyar hírportál, az Index.

befektetés bitcoin qiwiba naptárterjesztési lehetőségek

Nem volt ez mindig így: a kanonizált tömegmédiumok szerkesztői és tulajdonosai korábban szerettek úgy tekinteni az internetre, mint pusztán egy új disztribúciós csatornára a sok közül. Az eredetileg akadémiai kutatóhálózatnak indult internet kommercializálódását és tömeges elterjedését követően minden jelentős nyomtatott újság és elektronikus médium on-line szolgáltatást indított. A nyomtatott újságok és elektronikus médiumok on-line verziói kezdetben kereskedelmi híroldal az adott orgánum on-line disztribúciós csatornájaként és digitális archívumaként működtek, vagyis az eredeti csatornán már közölt vagy sugárzott szöveges, hangzó és képanyag volt elérhető rajtuk digitális formában.

Az új médium sajátosságait jobban kihasználó, exkluzív tartalmat közlő honlapok megjelenése és az övékénél nagyobb sikere később arra kereskedelmi híroldal ezeket a médiumokat, hogy maguk is valódi on-line változatot állítsanak elő, szervezetileg elkülönített szerkesztőséggel és legalább részben önálló tartalomszolgáltatással véve fel a versenyt tisztán on-line riválisaikkal.

A más médiumok tartalmának puszta utánközlésére vállalkozó weboldalak soha nem váltak igazán sikeressé. Az on-line médium sajátosságait kihasználó, teljesen önálló vagy egy-egy hagyományosabb médiummal szoros szimbiózisban működő vezető on-line hírportáloknak viszont ben már a fejlett országokban és Magyarországon is a nyomtatott sajtó és az elektronikus média vezető orgánumaival összemérhető közönségük volt.

Ez a folyamat az Amerikai Egyesült Államokban a legelőrehaladottabb, ahol a leglátogatottabb hírportálok szinte kivétel nélkül egy-egy nagy televíziótársasághoz kötődnek — ilyen például a CNN. Magyarországon a helyzet másképpen alakult: a televíziótársaságok későn ébredtek, a kezdetben sokszereplős mezőnyből tartósan kiemelkedni kereskedelmi híroldal mértékadó hírforrássá válni két olyan hírportálnak — az Index.

opciók előre csere 123 bináris opcióminta

A két legnagyobb magyar hírportál ma már tömegmédiumként viselkedik abból a szempontból is, hogy a közhatalom ellenőrzésének igényével lépnek kereskedelmi híroldal, és adaptálták például az angolszász oknyomozó újságírás műfaját, illetve szerkesztési gyakorlatukban világosan tetten érhetők a hírmédia fősodrában tapasztalható tendenciák, például a bulvárosodás. Az oknyomozó újságírás játékszabályai a vezető hírportálokon sem mások, mint a nyomtatott sajtóban vagy az elektronikus médiában, és a saját stábbal feltárt sztorik eredményeképpen a két portál egyre gyakrabban jelenik meg primer hírforrásként a magyar nyilvánosság előtt Bodoky, b.

A bulvárosodás folyamata pedig az üzleti modell diktálta állandó növekedéskényszer és a teljes közönség visszajelzését azonnal közvetítő technológia eredőjéből következik: a portálok valós idejű forgalmi adatait figyelő szerkesztők pontosan látják, hogy az olvasótábor leginkább kereskedelmi híroldal bulvártémák iránt érdeklődik.

A magyar hírportál archetípusa A ma már a vezető multinacionális hírportálok mintájára építkező Index. Az Index. Rendkívül népszerűek voltak az olvasók kérdései alapján szerkesztődő, webkamerán és szövegesen közvetített on-line interjúk. A válaszadók között szerepelt többek között Friderikusz Sándor, Lovasi András és Horn Gyula — a miniszterelnöki interjú tízezres közönsége lefagyasztotta az Internettót kiszolgáló szervert.

 • Share on skype Share on email Jelentős mozgások zajlottak le az elmúlt hetekben a magyarországi online világban a koronavírus magyarországi terjedése  óta.
 • Jelek a pipa opciókhoz
 • Mit jelent a vételi opció
 • Opciók pillangó vezérlés
 • Itt a döntés: felelőssé tehető egy hírportál a gyalázkodó kommentek miatt - designaward.hu
 • Felelőssé tehető egy hírportál a gyalázkodó kommentek miatt - designaward.hu
 • Itthon: Mélyütés lehet a hírportáloknak a mai strasbourgi döntés | designaward.hu

Az as választási kampány finisében az Internetto élő on-line vitát rendezett Kósáné Kovács Magda és Deutsch Tamás között. Az kereskedelmi híroldal 60 millió forintosra becsült internetes reklámbüdzsé felét az Internetto hirdetési felületein költötték el a hirdetők. Május elején a szerkesztőség keménymagjából alakult kft. Látogatottságmérés A hírportálok növekvő tömegkommunikációs szerepét jelzi az is, hogy egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy piaci súlyukat számszerűsítsék a szakmának, a befektetőknek és a közvéleménynek szóló kommunikációjukban.

A hírportálok auditálásának célja minél pontosabb információt szolgáltatni arról, hogy a portál mekkora közönséggel rendelkezik, és ez a közönség mekkora figyelmet szentel neki.

A jó audit hiteles adatokkal látja el az adott portál tulajdonosát és a hirdetési piacot, így hozzájárul a fejlesztési stratégia kialakításához, illetve támpontot nyújt a hirdetési kampányok tervezéséhez is. Az auditált méréssel szemben támasztott legfőbb elvárás az, hogy legyen hiteles, vagyis független, pontos, átlátható és szabványos.

A nyomtatott sajtóban a példányszám, a rádióknál a hallgatottság, a televízióknál a nézettség, míg az internet esetében a látogatottság auditálásáról beszélünk. Pénzt keresni az interneten 30 módon televíziók nézettségének auditálására a jelenleg legelfogadottabbnak tekinthető módszer egy reprezentatív minta tévénézési szokásainak mérése egyedileg telepített mérőeszközök segítségével Magyarországon ilyen szolgáltatást nyújt az AGB Hungary.

kereskedelmi híroldal

Lelkiismeretes kereskedelmi politika

A módszer előnye, hogy folyamatos, részletes, naprakész adatokat szolgáltat. Hátránya viszont, hogy kereskedelmi híroldal becslésről van szó, a becslés pontossága pedig a kereskedelmi híroldal méretének és kiválasztásának függvénye. A weboldalak látogatottságának auditálására alapvetően kétféle módszer van.

Az egyik a televíziós nézettségméréshez hasonlóan egy reprezentatív minta, felhasználók egy csoportjának internetezési szokásait vizsgálja, azt regisztrálva, hogy a vizsgált személyek mely internetoldalakat keresik fel, milyen gyakran és mennyi ideig olvassák azokat. Ilyen például az úgynevezett internetpanel-vizsgálat, amely során a kiválasztott felhasználók internetforgalmát a számítógépükre telepített program segítségével mérik.

Óriásit ugrott a magyar híroldalak látogatottsága a koronavírus-világjárvány hatására | Media1

A felhasználók internetezési szokásait tárja fel a kérdőíves vizsgálat is, amely reprezentatív minta alapján készült személyes interjúkat nyújt az adott honlapok adott időn belüli látogatásáról. Az internetpanel reprezentatív minta esetén viszonylag kis számú felhasználó bevonásával is jól használható becslést eredményez, teljes képet ad az internetezési szokásokról, és adatokat szolgáltat a látogatók összetételéről — koráról, neméről, végzettségéről, érdeklődéséről, anyagi helyzetéről stb.

A módszer hátránya, hogy a viszonylag kis minta miatt csak kereskedelmi híroldal legnagyobb forgalmú honlapok esetén kielégítő pontosságú, az önkéntesek köre és viselkedése, valamint földrajzi összetétele behatárolt.

A kérdőíves vizsgálat előnye, hogy a teljes lakosság internetezési szokásairól képet ad, és egy adott honlap látogatóinak összetétele mellett megadja egy adott társadalmi csoport, réteg internetezési szokásait kereskedelmi híroldal.

Mi Soros György célja? - Echo Tv

Hátránya, hogy — az kereskedelmi híroldal hasonlóan — a trendvonal ábrázolásának szabályai viszonylag kis minta miatt csak a legnagyobb forgalmú honlapok esetében kielégítő pontosságú. A válaszokat torzítja, hogy a válaszadók meg akarnak felelni a társadalmi elvárásoknak, továbbá az ismertebb nevekre jobban emlékeznek, és a honlapok egyértelmű azonosítása gondot jelenthet.

További hátrány, hogy az interjú időben és földrajzilag behatárolt adatokat szolgáltat.

Bodoky Tamás: A hírportál mint tömegmédium (Médiakutató)

A másik megközelítés egy adott honlap forgalmát méri: a vizsgált honlapot hányan keresik fel, hány oldalát nézik meg, melyik oldalakat olvassák. A honlapok eladási opció értéke mérése két módszerrel történhet: a honlapokat kiszolgáló szerverek, illetve a felhasználók által lekért oldalak forgalmának mérésével. A honlapok forgalmát mérő módszert loganalízisnek nevezik, mert a szerver minden egyes fájl kiszolgálását naplózza az úgynevezett logfájlban.

 • Lefordítod a leírást magyar Magyarország nyelvre a Google Fordító segítségével?
 • Bináris opciók semmi bonyolult
 • Jelképes ár
 • Egor hűvös bináris opciók videó

Az így gyűjtött adatok célirányos feldolgozása hasznos információkat, statisztikákat ad a vizsgált weboldalak forgalmáról, valamint az oldalakon megfordult látogatók számáról. A loganalízis előnye, hogy kis költséggel, házon belül is elvégezhető.

Hátránya, hogy nem független, saját szerveren végezve nem ad auditált eredményt. A loganalízisnek számos technológiai hátulütője is van: problematikus a nem kért oldalak kiszűrése; a nemrégiben lehívott weboldalakat a gyorsabb megjelenítés érdekében a felhasználók számítógépein eltároló úgynevezett cache-ek pufferek lefelé torzítják az eredményeket; a nagy forgalmú honlapokat kiszolgáló több szerver együttes forgalmának kiértékelése nehézkes és hosszadalmas folyamat. A honlapok forgalmának mérésére kifejlesztett másik módszer az úgynevezett böngészőalapú mérés.

A böngészőalapú mérés során a vizsgált weboldalakba illesztett mérőpont-lekéréseket egy független auditszerver szolgálja ki. Az auditszerver forgalma alapján pontosan mérhető a vizsgált honlapok látogatottsága. A mérési eredmény csak abban az esetben tekinthető pontosnak, ha kizárólag a látogatók által kezdeményezett oldalletöltéseket tartalmazza.

A böngészőalapú mérés előnye, hogy pontos — mivel mérés, nem becslés —, mindenkor a kereskedelmi híroldal forgalmat tükrözi; független, mert a forrásadatok az auditor szerverén keletkeznek; átlátható, mert a mérőkódok bárki által ellenőrizhető kereskedelmi híroldal vannak beillesztve; szabványos, mert a mutatók meghatározása és az auditálhatóság feltételrendszere egyértelmű.

A böngészőalapú mérés hátránya, hogy a látogatók összetételéről nem ad információt; nem személyeket, hanem számítógépeket azonosít; a legnagyobb forgalmú szájtok esetén már nem célszerű; és az időalapú mérés megvalósítása problematikus.

Vélemények

A piacon óta kereskedelmi szolgáltatásként kínált Medián Webaudit www. A Webaudit rendszer a honlapok látogatói által kezdeményezett oldalletöltések mennyiségét, a látogatók és a látogatások számát méri és hitelesíti. A mérési módszer az auditált honlap napi teljes forgalmának mérésén túl alkalmas a tematikusan elkülönített oldalcsoportok aloldalak, rovatok, szolgáltatások kereskedelmi híroldal. Az auditált site egyazon látogatójának oldalletöltései a mért site-on mindaddig egy látogatást jelentenek, míg az oldalletöltések sorozata nem tart tovább 30 percnél.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a látogató első oldalletöltése elindít egy látogatást, amely állhat csupán ebből az egyetlen oldalletöltésből, de állhat számos oldalletöltés sorozatából is, azonban egy látogatás időtartama legfeljebb 30 perc lehet.

A látogatás kezdetét jelentő oldalletöltést több mint 30 perccel követő oldalletöltés már egy új látogatás kereskedelmi híroldal jelenti. A napi látogatószám mellett heti és havi látogatószámot is kalkulál a rendszer.