A nemzetközi zsűri tagjai

Achim Heine

Formatervező, a berlini Képzőművészeti Akadémia tanára, a Német Design Tanács tagja.

Németország

A „Neues deutsches Design” egyik kiemelkedő műhelye, a Ginbande alapítója volt Uwe Fischerrel 1985-ben. A közösen töltött évtized alatt számos német és külföldi megrendelőnek dolgoztak, bútorterveiket például a Vitra és a Sawaya & Moroni valósította meg. Heine ma a Frankfurt am Mainban működő Heine/Lenz/Zizka kommunikációs ügynökség vezetője. Az ügynökség legfontosabb ügyfelei közé tartozik a Credit Suisse, a Städel Museum vagy a Leica, amellyel közös munkájuk számos díjat nyert. Heine Berlinben saját designstúdiót is fenntart, emellett a Képzőművészeti Akadémián az experimentális design tanára.

Agnieszka Jacobson-Cielecka

Újságíró, kritikus, designszakértő; 2008 óta a Lódz Design Festival kurátora.

Lengyelország

Festőművészként diplomázott a gdanski művészeti akadémián, de újságíróként kezdett dolgozni. Az Elle Decoration lengyel kiadásának első főszerkesztője és hét évig vezetője. 2001-ben Prodeco címmel tehetségkutató versenyt indított fiatal designereknek. Számos lengyel témájú kiállítást rendezett, hazáján kívül többek között a London Design Festivalon és a brüsszeli Design September fesztiválon; az UnPolished című, a kortárs lengyel designt bemutató tárlata a 2011-es Budapesti Design Hét egyik nagykiállítása. A Vitra Design Museum lengyelországi hivatalos képviselője.

Edwin Heathcote

Építész, designer, 1999 óta a Financial Times rendszeres szerzője.

Nagy-Britannia

Emellett az Icon magazinnak, illetve az Architectural Design című szaklapnak dolgozik, valamint az építészet-oktatással foglalkozó jótékonysági szervezet, az Open House felügyelője. Számos könyve között több is van, amely a magyar építészettel foglalkozik. Írói munkája mellett saját, kilincseket, fogantyúkat, zárakat gyártó manufaktúrája, az Izé kreatív igazgatója.

Kolbjorn Jensen

Építész.

Norvégia

Trondheimben diplomázott, ma a norvég LINK Signature építésziroda-hálózat sandnes-i irodájának vezetője. Számos nemzetközi projektben vett részt, többek között magyarországiakban is.

Thomas Geisler

Formatervező, a Bécsi Design Hét társalapítója, a Bécsi Iparművészeti Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum designkurátora.

Ausztria

A Bécsi Iparművészeti Egyetemen és a koppenhágai Denmark Designskolén tanult. 2001 óta a kiállítási installációk és díszletek tervezésével foglalkozó Maupi kollektíva tagja, emellett történeti és elméleti kutatásokat folytatott, többek között Victor Papanek életművének témájában. Társalapítója a Neigungsgruppe Design stúdiónak és a Bécsi Design Hétnek. 2010 októbere óta a MAK designkurátora.