A 2011-ben alapításának 10. évfordulóját ünneplő hg.hu az építészettel, designnal és divattal foglalkozó magyar média meghatározó szereplője. Az elmúlt években folyamatosan növekedve a hg.hu mára elérte a legolvasottabb magyar sajtótermékké vált műfajában, és fontos összeköttetést jelent a magyar formatervezés, divat és építészet szakmabelijei és az érdeklődő laikusok között.

A hg.hu Design Award és e honlap létrehozásával célunk, hogy széles és minőségi merítést kínáljunk a hazai kreatív szcéna legfrissebb eredményeiről az érdeklődőknek, itthon és külföldön egyaránt. Hiszünk benne, hogy ezzel nemcsak a kreatív szakmák közötti együttműködést segítjük, hanem a hivatásos designerek és a nagyközönség közötti kapcsolatépítést is.

A hg.hu Design Award magánkezdeményezés eredményeként, kiadónk, az Ombrello Média Kft. elhatározásának köszönhetően jött létre. Ezzel szeretnénk rámutatni, hogy a kreatív szakmák megerősödéséhez és méltó helyéhez a hazai társadalomban és kortárs kultúrában aktív szerepvállalásra van szükség. Egyben fel szeretnénk hívni a figyelmet egy súlyos és régi hiányosságra is: a mai napig nincs olyan intézmény Magyarországon, amely felvállalná a kreatív szakma legújabb eredményeinek állandó bemutatását.

hg.hu