Munkák

COCODICE

CO&CO Communication Design Team

2011. 01. 01.

A Corner-Contact Dice, COCODICE, magyar nevén sarok-kapcsolati dobókocka, egy logikai rendszer újgenerációs dobókockákkal. Történelme során a dobókocka, bár sok játékban használják, és külseje változatos, lényegében nem változott, ez az első alkalom, hogy valódi termékfejlesztésen megy keresztül.

A Cocodice tulajdonképpen egy újfajta térbeli fejlesztőjáték, érdekes kombinációja a szerencsének és a stratégiának. Ezt a jellegét annak köszönheti, hogy a kocka értékei nem a lapokon, hanem a szélein helyezkednek el, ezáltal a legtöbb logikai játék alapkoncepcióját, az építő- és játékelemek egymásra hatását valósítja meg az éleken és a sarkokon (Domino, Mahjong, Sudoku, Rubik, stb., az ilyen típusú játékok lényege az egyes elemek egymásra hatása).

A logikai játékok tartalmi, használati, játékszervező, képességfejlesztő és még sok más egyéb eleme kerül így újfajta kontextusba. A játékok közös vonása az, hogy mindegyik a Cocodice-nak a hagyományos dobókockához képest újraértelmezett jelölésrendszerét használja ki. A Cocodice nem pusztán a véletlenszerű sorsolás eszköze – bár hagyományos dobókockaként is használható – hanem a játékokban alapfeltétel az éljelölések játékstratégia szerinti összeillesztése.

A játékcsaládot a Co&Co csapata befogadó szemléletű tervezéssel fejlesztette, így a COCODICE akadálymentesített játék a látássérültek számára. A bemetszések könnyen felismerhetőek, a látók és a látássérültek közösen is tudnak a kockával játszani.

A fejlesztés 2011-ben, a nemzetközi és hazai piacra lépésének első pillanatában a Cocodice termékcsalád megkapta a világszinten legnagyobb design elismerést, a Red Dot Design díjat.

Main_080d0420
Main_080d0933
Main_coandco_cocodice_reddot_01
Main_coandco_cocodice_reddot_02a
Main_coandco_cocodice_reddot_03
Main_coandco_cocodice_reddot_08
Main_cocodice_rd_yearbook_1
Main_cocodice_rd_yearbook_2
Main_cocodice_rd_yearbook_3
Main_cocodice_rd_yearbook_4