Munkák

"Moquu – photo schratcher" iPhone és iPad alkalmazások

Carnation Group (Borbás Gergely fejlesztő grafikus; Suhajda Gábor kreatív fejlesztő; Nagy András projekt menedzser; Tóth Krisztián kreatív igazgató)

2011. 05. 05.

Az animált GIF-ekre emlékeztek, vagy a füzet sarkán pörgethető vicces rajzokra? Az animált fotókban / képekben rejlő lehetőségek a touchscreen-ek és az óriáskijelzős képrögzítő eszközök, valamint a kifejezetten tablet magazinok (Wired, Story stb.) megjelenésével és elterjedésével már új szinten járnak!

• A Moquu egy olyan mobil / tablet eszközre optimalizált fotós és interaktív képsorozat-készítő applikáció, melynek segítségével bárki pillanatok alatt elkészítheti saját, kurzorra / érintésre megelevenedő mini fotó-történetét.

• A Moquu app az iPad / iPhone kijelzőjét valós softbox megvilágítónak / vakunak is használhatja sötétben, így a képek készítője speciális hollywoodi fényeffekteket tud a szemüvegére csalni.

• A Virtual Decision Maker-rel és más, előre telepített ötletadó mini történetekkel adunk további inspirációt (a kis papírra rajzolt, meganimált storyboardok-on és a stop-motion kisfilmeken keresztül a 360fokos panorámaképekig a Moquu mindent támogat, amit a sorozatképekből kis kreativitással kihozható).

• A mini történeteket vizuálisan tovább lehet turbózni effektekkel / ’moquu’ szerkesztővel, az elkészült művek pedig másodperceken belül megoszthatóak a közösségi oldalakon.

• Az intuitív felhasználó felület mellett egy magyarázó fólia teszi még könnyebbé a használatot A kérdésekre nem a száraz felhasználói kézikönyv, hanem a program felületén megjelenő segítő ábrák és magyarázatok adnak választ.

• Fotósok vagyunk mi is, ezért ergonómiai szempontok és sok-sok teszt alapján csiszoltuk ki már az első verziót is, apró, de annál fontosabb módosításokat eszközölve az alkalmazás korai formatervein. Ujjainkhoz igazodó exponáló gomb (álló és fekvő nézetben), kamera mindenkori helyzetét megmutató nyíl (iPadnél ez nem egyértelmű, az egyik hátsó sarokra van a lencse, nem középen!), nagyobb feliratok és nagyob touchscreen nyomásérzékelő felületek, valamint egy csomó egyéb finomság.

• A ’Moquu – photo schratcher” lett az első kifejezetten iPad2-re készített fotóalkalmazás a világon, mely a táblaeszköz front és hátsó kameráját is használja. A felhasználói közösség kérésére egy még funkybb iPhone verziót is elkészítettük egy hónappal később.

• Büszkeség: a magyarországi Apple AppStore-ban a free photo appok között az Adobe Photoshop Expresst is maga mögé utasítva első helyen trónolt jó pár hétig az alkalmazásunk! (lásd melléklet)

A Moquu-t már 76 országból letöltötték, folyamatosan kapjuk a visszajelzéseket, amiket épp egy új kiadásba építünk be.

Az alkalmazás letölthető itt:
iPad app: http://bit.ly/GetMoquu
iPhone app: http://bit.ly/Moquu4iPhone

Ja igen, mindezt ingyen + az alkalmazás minden komponensét magyarok rakták össze! :)

Videó
Main_6_copy
Main_7_copy
Main_5
Main_2
Main_9_copy
Main_3_copy
Main_6_copy
Main_2
Main_4_copy