Munkák

Dora Abodi fürdőruha kollekció (2011 tavasz-nyár)

Abodi Dóra

2011. 03. 01.

A fürdőruha kollekció lazán kapcsolódott a SS 2011 ruhakollekciómhoz, tematikája szintén egy resort hangulat, a Riviera és az Old Hollywood sztárjai, akik a francia Riviérán múlatták idejüket az 50-es években.

A fürdőruha a nőről szól, a testről és annak hangsúlyozásáról, valamint a vidámságról, utazásról, nyaralásról. A régebbi időkből imádom Marilyn Monroe-t, a mai, modern, nőideálok egyike pedig Dita Von Teese, aki a vintage és a modern stílust tökéletesen egyesíti . Ők nagyon különböző karakterek. Az egyik játékos, könnyed, a „gyönyörű gyermek”, ahogy Truman Capote is fogalmaz. Egy szexi, szőke, kerekded, világos színekkel jellemezhető nő. Dita Von Teese pedig szintén szexi nő, de egy sötétebb világot képvisel, akinek stílusa már-már fétisbe hajló. Ezt a két ellenpólust próbáltam egy kollekcióban megjeleníteni. Így aztán a Marilyn darabok inkább fodrosak, kövesek, világos színűek. A Dita ruhák pedig sötétebb, csipkével és bondázs elemekkel jellemezhetőek .

Az egész kollekciót áttekintve pedig egy resort, elegáns, vagy mondjuk egy modernizált Old Hollywood hangulatot hoztam a fürdőruha kollekcióba, de nem az 50-es évek formavilágában, hanem inkább modern értelmezésben.

A kollekcióban a kétértelműség a meztelenség látszatában is megjelenik. A tesztszín elemek, részek lebegő, meztelen hatást keltenek, egy optikai trükk és mindenki felkapja a fejét, hogy hogy is van ez a fürdőruha, van ezen a nőn egyáltalán melltartó, és hol kezdődik, hol ér véget? A másik érdekesség, hogy a textilmintákat, a printelt darabokhoz én terveztem. A fekete vagy nude alapon színes koktélpoharak természetesen Ditáról szólnak, a gyémántgyűrűk meg Marylinről. Nagyon fontos, hogy egy brand a saját tervezésű anyagaival dolgozzon, ettől válnak többek között egyedivé, utánozhatatlanná a kollekciók.

Videó
Main__mg_8937_copy
Main__mg_8963_copy
Main__mg_9084_copy
Main__mg_9089_copy
Main__mg_9122_copy
Main__mg_9130_copy
Main__mg_9151_copy
Main__mg_9153_copy
Main_0177
Main_572