Munkák

Sandor Lakatos 2011-es kollekció

Lakatos Sándor

2011. 01. 01.

Lakatos Sándor egy európai rangú férfi ruha-készítő, fashion-designer- és koncept alkotó, aki büszke professzionális mesterségbeli tudására és arra a páratlan hagyományra, amit felmenőitől örökölt. Az első ruháját már hatévesen megvarrta, ami nem is meglepő, hisz a nagyszülei – női felsőruházatra szakosodott - varrodájában gyorsan eltanulta a szakma titkait, méghozzá kimagasló színvonalon.

Tervezési módszerének alapja a tökéletes mesterségbeli tudás, amelynek birtokában a legszélsőségesebb ötleteit is biztos kézzel képes kivitelezni. Akár minisztereknek, akár rocksztároknak, üzletembereknek, vagy éppen nemzetközi sajtó- és szórakoztatóipari guruknak (Robert Verdi, Michael Musto) készít öltönyt, egyedülálló eleganciába oltott high-fashion-gothic stílusa, amely az első, saját magának készített darabok óta érezhető a ruhákon, azonnal felismerhetővé teszi a tervezőt.

A Sandor Lakatos brand 2005-ös megszületése óta komoly sikereket könyvelhet el. A szemtelenül fiatal tervező megjárta már a sokszínű londoni showroomokat és számtalan zajos new york-i fotózást is, ahol 2009-ben többek közt a Tandem magazin és a Huffington Post is körülrajongta akkori, rendkívül dekadens kollekcióját. Az extravaganciából azóta letisztultabbá, organikusabbá finomodott,, koherensebbé vált a brand. Legfrissebb kreációiban az androgün formák helyét a futurisztikus fekete-fehér geometria vette át, amely azonban nem zárja ki az olyan, vegytiszta eleganciába és maszkulin vonalakba oltott csipetnyi nőiességet, mint egy rövid zakóujj dekadenciája, vagy a szofisztikált anyagválasztás. A Lakatos Sandor brand kedvelői így 2011-ben is azt kapják amit már az elmúlt évben megszokhattak: időtálló, extravaganciájánál fogva kortalan férfi divatot a legfelsőbb szinteken. A munkák így mindenkinek szólnak, akik a pökhendien modern, de mégis klasszikus vonalú, a hagyományos szabászati minőség iránt makacsul elkötelezett igényes férfi ruházatra vágynak, kortól függetlenül. A márka viszont természetesen nem áll meg 2011-ben sem, célja, hogy jelen legyen a divat fővároasiban és ezáltal a világ minden tájékán megismerhessék a Sandor Lakatos brand unikális stílusát.

Main__dsc6233_resize
Main__dsc6469_resize
Main__dsc6512_resize
Main__dsc6760_resize
Main_1v
Main_4small
Main_09_image_campaign_01
Main_09_image_campaign_06
Main_26
Main_33
Main_1
Main_2
Main_3