Hiány lehet a Note 10-ből Európában

Hírkereskedelmi chipek

A chiptervezés hírkereskedelmi chipek is elvágják a Huawei-t?

hírkereskedelmi chipek

A komplex lapkákban is utazó cég számára kritikus tényezőnek számítanak a Synapse és a Candence szolgáltatásai. Valószínűleg nem sokan gondolták volna, hogy ennél jöhet rosszabb is, pedig bizony van még mit elvenni az érintett vállalattól.

hírkereskedelmi chipek

A Nikkei értesülései szerint azonban a Synapse — az Egyesült Államok rendeletét kiértékelve — megszünteti frissítések, illetve az új IP-k biztosítását a hírkereskedelmi chipek partnerük számára.

A Huawei számára ez az eddigi legnagyobb csapás, ugyanis a Synapse megoldásai nélkül nem tudnak majd lapkákat tervezni.

hírkereskedelmi chipek

Opció lehetne átállni a Cadence eszközeire, amelyet szintén licencelnek, de utóbbi hírkereskedelmi chipek is az Egyesült Államokban hírkereskedelmi chipek bejegyezve, tehát valószínűleg ugyanúgy elvágják hírkereskedelmi chipek a technológiáktól a partvonalra kényszerített kínai céget. Mivel az iparágon belül csak a Synapse és a Cadence biztosít kifejezetten bonyolult lapkák tervezéséhez szükséges dizájneszközöket, a Huawei gyakorlatilag egy darabig nem tud majd korszerű rendszerchipet fejleszteni, még akkor sem, ha az ARM IP-it lecserélik egy nyílt megoldásra.

Persze a Synapse és a Cadence megkerülhető, hiszen nem muszáj automatikus tervezőkönyvtárakra építeni, ugyanakkor ma már többmilliárd tranzisztorból állnak a modern hírkereskedelmi chipek, ezek kézzel történő letervezése egyrészt megdrágítaná a projekteket, másrészt lényegesen több internetes kereseti besorolás kellene az egyes fejlesztések kiadásához, a potenciális hibákról már nem is beszélve, amelyeket szintén jóval nehezebb manuális tervezés mellett szűrni.

Plusz-mínusz (2020-10-02) - HÍR TV

A Huawei hírkereskedelmi chipek az egyik lehetséges opció a Synapse és a Cadence dizájneszközeinek az ellopása, hiszen alapvetően szoftverekről van szó, és bizonyos kalózverziók tényleg elérhetők az internet mélyebb bugyraiban. A probléma itt az, hogy az egész gyártási folyamat eléggé komplex, és a tervezést a konkrét gyártással tökéletesen össze kell hangolni, ami nyilván nem probléma akkor, ha a szoftverek megfelelő verzióit és azok frissítéseit eléri a dizájnt tervező cég, illetve a bérgyártó.

Nem licencelt szoftverek mellett viszont abszolút nincs garancia arra, hogy a gyártópartnernek leadott chipdizájn működni fog, illetve egyáltalán tömeges szinten gyártható-e. Emiatt a Huawei helyzete jelen formában eléggé kilátástalan.

hírkereskedelmi chipek