Entries

Institute for physically disabled

Katalin Csillag , Zsolt Gunther, Anthony Gall

01/08/2010

Two hundred-year-old buildings used by physically handicapped children are the starting point. The main challenge was to place the huge program as invisible as possible between the two of them. That’s why parts of the building go under the earth, other parts are covered  by  green  roof.  The  additions respect  these monuments  not  by imitating them, but by keeping their essence. The old brick body is balanced by new and massive concrete walls. Zsolnay ceramics, colours, rich details with ornamental patterns are interpreted as patterned, coloured concrete surfaces in the annex. A new axis cuts its way through the rear garden joining and merging old and new.

Main_1_mategabor_mozg_jav
Main_5_mategabor_mozg_jav
Main_10_csathocsaba_mozg_jav
Main_13_csathocsaba_mozg_jav
Main_14_csathocsaba_mozg_jav
Main_1_floor
Main_2_floor
Main_ground_floor
Main_north-east_elevation
Main_south-west_elevation